05.08.2022

Lämpöä, valoa, aurinkoa ja toivoa.

Eletään kun ollaan vielä hengissä.

Kesäyö puolestaan on kuin tehty hengissä elämiseen.

Tarinan mukaan nuori mies nautti erinomaisessa seurassa kesäyöstä niin paljon, että edellisenä iltana huolellisesti valittu asukokonaisuus käy tarpeettomaksi. Ja koska kaikkein mieluisin paikka herätä virallisesti uuteen päivään on lopulta oma sänky, sinne on myös päästävä. Auringon noustessa suunnitelma pannaan täytäntöön. Vasta kadulla mies huomaa lähteneensä ilman vaatteita, avaimia, puhelinta ja lompakkoa. Toisaalta, silloin kun antaa muiden nähdä itsensä sellaisena kuin on, syntyy kiinnostavia kohtaamisia kanssaihmisiin.

Voisi käydä kenelle tahansa. Ja on myös käynyt.

Keltainen väri symboloi lämpöä, valoa, aurinkoa ja toivoa. Se rohkaisee, piristää ja parantaa tiettävästi myös resilienssiä – kykyä kohdata vastoinkäymisiä. Kantajastaan se viestii iloa, avoimuutta ja vilpittömyyttä. Näillä ominaisuuksilla on kysyntää läpi elämän. Näillä kuvilla kaikki hyvä voidaan tallentaa muistiin, josta sen saa kaiveltua esiin kun ympärillä on pimeää. Aurinko nousee huomennakin, vaikka sitä ei näkyisikään.

Kun olin nuorempi, jätin kokeilematta kaikenlaista. En ole vieläkään kovin vanha, mutta nyt olen päättänyt sanoa kyllä kaikkeen. Pitää elää sellainen elämä, että siitä riittää muisteltavaa.” – Mikko, 22