women

Alusvaatteiden mainostaminen herättää voimakkaita tunteita.

Someone always gets their knickers in a twist

Saamiemme palautteiden määrästä voi tulkita jotain, mutta niiden sisällöstä vielä enemmän. Kattaako kaikenlainen sittenkään ihan kaikkia?

Voit olla mainonnastamme mitä mieltä tahansa. Ihan mahdollista, että sekään ei tunnu miltään, mutta voit myös kuulua niihin, joille se aiheuttaa adrenaliiniryöpyn, joka tuntuu siltä kuin sormenpäissä kiehuisi vissyvettä.

Meihin liitetään usein sana kehopositiivisuus, koska kuvissa on esiintynyt hyvin monenlaisia ihmisiä alushousuissaan. Se tulkinta menee metsään. Tässä brändissä on kyse itseluottamuksesta, ei yksittäisen aatteen edistämisestä. Hyviinkin vaatteisiin pukeutuvilla aatteilla on valitettavasti aina myös poissulkeva vaikutus. Me puhumme sen puolesta, että ihminen voi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Ei sellaisena kuin kuvittelee tulevansa hyväksytyksi. Siinä on vissi ero.

Onko vaikutelma, jonka haluamme itsestämme antaa ulospäin, tärkeämpää kuin se, mitä oikeasti olemme?

Itseään ei ole helppoa hyväksyä, saati antaa muiden nähdä itseään sellaisena kuin on. Vielä vaikeampaa on esiintyä alusvaatekuvissa kaikelle kansalle. Jokaisella ihmisellä on jo itsessään riittävästi tiedostettuja ja tiedostamattomia ennakkoasenteita itseään kohtaan. Mutta erityisesti muiden ihmisten tuomitsevat mielipiteet voivat pelottaa ja jopa lamauttaa. Itsensä hyväksymisestä tulee entistä vaikeampaa. Mitä jos en olekaan oikeanlainen? Entä jos en ajattelekaan oikein, suljetaanko minut ulkopuolelle? Kenellä on oikeus määritellä mikä edes on oikein?

Alushousuja kaikenlaisille ihmisille tarkoittaa sitä, että ketään ei suljeta pois. Lähes jokainen tämän brändin mainoksissa esiintynyt henkilö on saanut aikaan palautevyöryn. Kaikkia palautteita yhdistää yksi asia: kyseinen henkilö on aina vääränlainen, riippumatta siitä onko tämä mies, nainen, iso, pieni, vatsakas, vatsaton – tai siitä, mikä hänen etninen taustansa on. Niin sanottu normivartalokin on väärä, koska se ei edusta “monenlaisuutta”.

Olisiko aivan mahdoton ajatus antaa itselleen ja muille lupa elää itsensä näköistä elämää? Ja hyväksyä samalla se, että ei ole mitään yhtä oikeaa tapaa elää ja ajatella vaikka omaa kehollisuuttaan.


Katso, ihminen!
Aina väärän kokoinen, näköinen ja värinen, käyttää vääriä sanoja,
tekee virheitä, huonoja valintoja ja edustaa vääriä mielipiteitä.
Liian normaali ja liian outo. Liian kaikenlainen.
Meistä jokainen.


Erityisesti vaikeina aikoina ihmisten välinen yhteys ja keskinäinen ymmärrys on turvallisen yhteiskunnan perusta. Ilman yhteyttä muihin yksinäisyys ja ulkopuolisuuden tunne kasvavat ja sillä voi olla arvaamattomia seurauksia. Ja itsensä hyväksyminen on edellytys sille, että voi tulla toimeen muiden ihmisten kanssa.

Voit edelleen olla meistä mitä mieltä tahansa – ja siitä onko tällaisen asian takana seisominen uskottavaa “vain alusvaatteita” myyvälle yritykselle. Uskomme silti, että maailmasta tulee parempi vain itse kerrallaan.

Lue seuraavaksi

Five things to pay attention to when buying underwear for women
"The crotch gusset flaps and the seams show through the jeans"