Kaikille miesvartaloille

Muotibisneksessä on omituisia, pinttyneitä toimintatapoja.

Ensin vaatteet suunnitellaan normaalivartaloisille. Kun mennään äärimmäisyyksiin, sovitusmallien vartalot muistuttavat kovien huumeiden pitkäaikaiskäyttäjiä tai pahasti nälkiintyneitä ihmisiä, joista on vaikea erottaa mitä sukupuolta ne edustavat. Lopulta valmiit vaatteet kuvataan virheettömien ihmisvartaloiden päällä. Alusvaatteet eivät tee poikkeusta; malliksi valitaan öljytty hahmo, mielellään tunnettu urheilija, joka poseeraa luonnottomassa asennossa, tyly ilme kasvoilla, katse kiinnitettynä kuviteltuun horisonttiin.

Siinä myydään ihannetta: “Sinäkin voisit olla tällainen!" Paitsi, että et voisi – eikä edes välttämättä kannattaisi. Ei ole meidän asiamme opastaa mikä on oikein, väärin, terveellistä tai epäterveellistä. Teemme alushousuja, jotka sopivat ihan tavallisille vartaloille. Sellaisille joita näkyy kun katsoo ympärilleen, tai vaikka peiliin. Kun nämä näytettiin televisiossa, moni löysi oman vartalotyyppinsä. Toiset halusivat jakaa mielipiteensä: "Läskit ja oudot pois telkkarista!"

Joten seuraavalla kerralla teemme asiat toisin ja valelemme heidät laadukkaalla öljyllä ennen kuvauksia.

Viivoitinmies

Hoikka kuulee usein lauseen ”sulle nyt sopii kaikki, kun olet noin laiha”. Tämä saattaa päteä joidenkin vaatteiden kohdalla, mutta alushousuja ostaessa koko kannattaa valita huolella. Kasvunvaraa ei tarvitse enää aikuisena miettiä, ellei alkamassa ole astronominen jalkatreenikausi. Hoikalla tai kevytrakenteisella miehellä liian isot alushousut aiheuttavat helposti epämiellyttävää rullaamista ja lahkeiden kiipeilyä. Virhearvioita sattuu kaikille, mutta edes yhtä kokoa liian pienten alushousujen hankkiminen ei ole niin paha virhe kuin varmuuden vuoksi aivan liian väljien kalsareiden ostaminen.

 

 

Iskävartalo

Vähänkin vatsakkaan miehen, jonka alavartalo on selkeästi pienempi suhteessa ylävartaloon, kannattaa kiinnittää huomiota lantion mittoihin. Vyötärön mittaaminen navan kohdalta ei ole hyvä idea, koska housuja ei nykyään vedetä enää kainaloon asti. Voi olla, että vaikka paidassa käyttäisi kokoa XL, saattaa alushousuissa parhaiten istua jopa M-koko. Myös reiden ympärysmitta on tärkeä.

 

 

Painopiste alhaalla

Jos hartiat ovat kapeammat kuin lantio, on todennäköistä, että päinvastoin kuin vatsakkaalla, alaruumis voi olla jopa kaksi numeroa ylävartaloa isompi. Liian pienet alushousut kiristävät ja kuroutuvat, mikä aiheuttaa pistelyä ja jatkuvaa kohentamisen tarvetta. Mitattaessa kannattaa keskittyä reiden ympärykseen, rakenteeseen ja muotoon: esimerkiksi jalkapalloilijan lihaksikkaat reidet kannattaa verhota pidemmällä lahkeella. Samoin jos ei-niin-timmeillä sisäreisillä on taipumusta hankautua toisiaan vasten lähellä nivustaipeita, on pidempi lahje parempi.Jos taas sattuu omistamaan niin sanotun jääkiekkoilijan takapuolen, eli treenatut reisilihakset ja voimakkaasti kehittyneet pakaralihakset, myös lyhyemmät alushousumallit toimivat. Kireys on sitten makuasia.

 

 

Kaikkea löytyy

Jos olet kahden edellisen yhdistelmä, sinulta löytyy rumpua, reittä ja pakaraa. Tärkein kysymys mittanauhan kanssa temmeltäessä on, mihin kohtaan lantiota alushousun vyötärönauhan mieluiten halutaan asettuvan. Koska iso mies ei nauti mistään kiristävästä tai ylimääräisen vaatetuntemuksen tuomasta ahdistuksesta, lievä väljyys on hyvä asia. Silti ei kannata harpata kahta kokoa ylöspäin kokotaulukossa, koska paraskin materiaali alkaa kasautua ja se tapahtuu juuri siellä, missä vähiten toivoisi.